Hedmans Plåt i sandviken

Hedmans Plåt har en lång historia av gediget hantverk. Här har det producerats plåt i generationer, alltsedan den 15-årige Kent Hedman började som lärling hos plåtslagare Erik Eriksson, år 1959. Åren gick och den vetgirige lärlingen blev allt skickligare. Så småningom blev han Erikssons partner och 1981 tog Kent över hela företaget. Några år senare hade sonen Mats gått ut skolan och började jobba i familjeföretaget. Idag driver han det tillsammans med sin hustru, Maria.


Hantverket och yrkesstoltheten har präglat företaget sedan det grundades 1952. Medarbetarna har gedigen utbildning och god kunskap som de gärna delar med sig av. Hedmans plåt har länge haft ett nära samarbete med byggnadsplåtslageri-utbildningarna för att kunna ge eleverna möjlighet till praktik och anställning.


I  över 65 år har Hedmans plåt lagt tak, tillverkat avancerade detaljer, klassiska kåpor och allt däremellan till många olika kunder. Tornet på Ovansjö kyrka, långskeppet på Högbo kyrka, Bruksmässen i Sandviken och det nya centret för Sandvik Coromant är några exempel där Hedmans plåt gjort omfattande arbeten. Sandbacka Park-symbolen utanför teknikparken, The Church och det nya 70+ boendet Kanalgården är andra.

Företaget har lång historia, men strävar ständigt efter att utvecklas.